BHV cursus Paramaribo

NedCert

Erkend opleider BHV – EHBO

Tourtonnelaan 46 Paramaribo
(+597) 8977772
info@bhvcursusparamaribo.sr

SHO Safety and Health Officer

Leer het van de professionals

Wij helpen uw bedrijf bij het voldoen aan veilige arbeidsomstandigheden, door het verzorgen van diverse opleidingen, waaronder BHV Bedrijfshulpverlening en Safety & Health Officer.
ontruimen

Wet- en regelgeving

Vrijwel de hele  Arbeidsomstandighedenwet gaat over zaken die de werkgever of organisator moet regelen. Die is de eindverantwoordelijke maar laat de operationele taken uitvoeren door de Safety and Health Officers. Een Safety and Health Officer heeft de certificaten SEHSO en SEHCI.

Dit is wat u zult leren tijdens uw driedaagse SHO-cursus

Leidinggevende BHV’er, inclusief Preventiemedewerker, Ploegleider en volledige EHBO.

U leert hoe u proactief risico’s kunt identificeren en voorkomen in een werkomgeving. We behandelen de belangrijkste aspecten van preventie, bescherming en bedrijfshulpverlening, en hoe deze van toepassing zijn op uw rol als Leidinggevende BHV’er.

We bespreken de wet- en regelgeving die van toepassing is op bedrijfshulpverlening en hoe deze uw verantwoordelijkheden en handelingen beïnvloeden. U leert de regelgeving praktisch toe te passen in uw werkomgeving.

De NEN 8112 is een norm voor het opzetten van een bedrijfsnoodorganisatie. We zullen u leren hoe u deze norm kunt toepassen om een effectieve bedrijfsnoodorganisatie op te zetten en te onderhouden.

U leert hoe u een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) kunt opstellen, waarbij u de arbeidsrisico’s in kaart brengt en maatregelen implementeert om deze risico’s te verminderen of te elimineren. We behandelen ook de preventie van arbeidsrisico’s in bredere zin.

We behandelen de basiskennis van gevaarlijke stoffen, inclusief de identificatie, classificatie en veilige omgang met deze stoffen. U leert hoe u potentiële gevaren kunt herkennen en gepaste maatregelen kunt nemen.

U leert hoe u een intern noodplan kunt opstellen en onderhouden, inclusief de bijbehorende deelplannen. Dit omvat het identificeren van potentiële noodsituaties, het ontwikkelen van procedures en het coördineren van de benodigde middelen en personen.

We behandelen het opzetten en onderhouden van een effectieve BHV-organisatie. U leert hoe u BHV-teamleden kunt trainen, coördineren en aansturen om een optimale respons te garanderen bij noodsituaties.

Communicatie is essentieel tijdens crisissituaties. U leert niet alleen over de theoretische aspecten van risico- en crisiscommunicatie, maar u gaat ook praktische oefeningen doen. Dit omvat onder andere het communiceren met portofoons om snel en effectief te kunnen communiceren met uw teamleden in noodsituaties.

We zullen u leren hoe u brand kunt beperken en bestrijden met behulp van verschillende blusmiddelen. U krijgt praktische training in het correct gebruik van blusapparatuur in uiteenlopende brandscenario’s.

Deze module richt zich op leiderschapsvaardigheden en hoe u effectief een ploeg kunt aansturen tijdens noodsituaties. U leert communicatie, besluitvorming en coördinatievaardigheden die essentieel zijn om een team succesvol te leiden.

Hier leer u hoe u een gestructureerde en georganiseerde evacuatie en ontruiming kunt uitvoeren in geval van een noodsituatie. We behandelen verschillende scenario’s en de juiste procedures en technieken om een veilige evacuatie te waarborgen.

Tijdens deze cursus leert u hoe u eerste hulp kunt verlenen aan zowel kinderen als volwassenen. Er wordt specifieke aandacht besteed aan de verschillende benaderingen en technieken die nodig zijn bij het verlenen van hulp aan deze twee doelgroepen. Hierbij wordt rekening gehouden met de anatomische en fysiologische verschillen, evenals met mogelijke psychologische aspecten die een rol spelen bij het bieden van hulp.

U leert de stappen van de F-ABC-NL methode, een gestandaardiseerde aanpak bij het verlenen van spoedeisende hulp. Dit omvat het beoordelen van de vitale functies, het herkennen van levensbedreigende situaties en het nemen van de juiste acties. Tijdens de cursus leert u deze methode toe te passen in verschillende noodsituaties.

U krijgt inzicht in de stappen die moeten worden genomen bij een circulatiestilstand en hoe u effectief kunt handelen om de overlevingskansen van een slachtoffer te vergroten.
We leggen de essentiële stappen uit bij het uitvoeren van reanimatie, inclusief borstcompressies en het toepassen van beademingen. Daarnaast krijgt u training in het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) om een effectieve defibrillatie uit te voeren.

We behandelen verschillende noodsituaties die verband houden met deze lichaamsfuncties. U leert hoe u symptomen kunt herkennen en hoe u passende eerste hulp kunt verlenen, zoals bij een allergische reactie of het behandelen van een brandwond.

Hier leert u hoe u verschillende soorten materiaal en verbandmiddelen uit een traumakit kunt toepassen, waaronder een tourniquet en hemostatisch verband. U krijgt praktische instructies en oefeningen om snel en effectief bloedingen te stoppen.

In navolging van Amerika, is door NedCert in 2015 de nationale campagne “Stop de bloeding” gestart om iedereen bewust te maken van het feit dat u een bloeding onmiddellijk moet stelpen omdat u hiermee levens kan redden.
www.stopdebloeding.nl

We leggen de juiste technieken uit om deze handelingen uit te voeren. Dit omvat onder andere het veilig afnemen van een integraalhelm na een motorongeval, het gebruik van de Haines-methode voor het openen van de luchtwegen, en het correct uitvoeren van een logroll bij mogelijk wervelletsel.

slachtoffer helpen
Cleopatra Jessurun

Maak kennis met de professional die u zal begeleiden

U krijgt les van onze NedCert gecertificeerde instructeur drs. Cleopatra Jessurun, die op moderne wijze, compacte no-nonsense cursussen verzorgt met veel praktijkoefeningen. Door het toepassen van een uitgebalanceerde mix van leerstijlen zijn de cursusonderdelen zowel online als tijdens de cursusdag van begin tot eind leuk, leerzaam en boeiend. Wij houden de groepen klein zodat u veel persoonlijke aandacht krijgt. Cleopatra heeft tevens werkervaring als arts geneeskundig zorgprofessional in de spoedeisende hulpverlening.

Ragnild Hewitt
Ragnild Hewitt
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Geweldig allemaal en heel veel success ...keep it up Mw. Jessurun...heel goed gedaan...
Euric Biswana
Euric Biswana
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Mohamed Altaaf
Mohamed Altaaf
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
I really loved this! And the training was awesome.
Rojean Gonesh
Rojean Gonesh
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Claudette Tjokro
Claudette Tjokro
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
Reksha Bisessar
Reksha Bisessar
Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.

Certificering van SHO

De examens worden afgenomen door NedCert Certificering volgens ISO 17024. Als u slaagt dan ontvangt u de certificaten SEHCI (Safety) en SEHSO (Health). De certificaten zijn 5 jaar geldig. Per certificaat is een jaarlijkse nascholingsdag verplicht.

De cursusprijs

De prijs van de driedaagse opleiding Safety and Health Officer is inclusief lesboeken en gebruik oefenmaterialen, verbandmiddelen, AED’s, blusmiddelen en examengeld.

Maak gebruik van de scholingsfondsen in uw branche. Die dragen vaak bij in de opleidingskosten.

brand blussen

Aanmelden voor de cursus Safety and Health Officer

Veel gestelde vragen

Safety and Health Officers zijn goed opgeleide, allround leidinggevende BHV’ers die tevens functioneren als preventiemedewerker en adviseurs aan de directie.
Zoals bepaald in de Arbeidsomstandighedenwet, moeten ondernemers in Suriname één of meer Safety and Health Officer aanwijzen. Als een bedrijf 30 of minder medewerkers heeft, mag de eigenaar zelf de Safety and Health Officer zijn.

De Safety and Health Officer heeft drie hoofdtaken:

  • Opstellen en uitvoeren (al dan niet samen met anderen) van de verplichte risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E).
  • Adviseren en raadplegen van de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging over arbeidsomstandigheden.
  • Implementeren van gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.
brand blussen

Lees de reviews en ervaringen van medecursisten

Wiraisha Chigharoe
Wiraisha Chigharoe
DA Drogisterij Paramaribo
Lees verder
De training was leerrijk. Goede begeleiding. Informatie duidelijk uitgelegd.
Ratnā Patandin
Ratnā Patandin
Rosebel Gold Mines N.V.
Lees verder
Het volgen en het bijhouden van de lessen betreffende een BHV training is essentieel voor een ieder die uit voorzorg wil handelen bij opkomende calamiteiten en/of ongevallen.
Nicolai Djojokasiran
Nicolai Djojokasiran
Mitra NV
Lees verder
Goed Instructeur die haar lesstof goed beheerst en goed kan overbrengen.
Christina Singh
Christina Singh
Rosebel Gold Mines N.V.
Lees verder
De BHV training is een hele leuke ervaring geweest. Nieuwe onderwerpen geleerd. Brandjes leren blussen. Borstcompressies en wondjes behandelen. Ook heel erg interessant om met de AED te leren omgaan en de portofoon.
Kimberly Yang
Kimberly Yang
Mitra NV
Lees verder
Heel prettige en duidelijke training. De medische uitleg was zeer leerrijk. Goede balans tussen theorie en praktijk.
Rojean Gonesh
Rojean Gonesh
Zenobia N.V.
Lees verder
Ik vond het heel leerrijk. Mevrouw Jessurun heeft de training fantastisch overgebracht.
Jennifer Cabenda
Mitra NV
Lees verder
Het was een leerrijke en leuke ervaring. de training was praktisch, luchtig verzorgd en interactief.
Madhuvi Panchoe
Lees verder
Heel leerrijke opleiding, sta heel positief over . Heel prima.
Angela Burnett
EFS College COVAB
Lees verder
Prima, training! Van Harte aan te bevelen.
Ylaisa Accord
Ylaisa Accord
Rosebel Gold Mines N.V.
Lees verder
Jullie training is erg interessant en leerrijk. Gaat u zo door.
Junrey Amelo
Consolidated Industries Corporation
Lees verder
Ik vond het leerrijk, goed, interessant enz.
Gilvano Harrevelt
Rosebel Gold Mines N.V.
Lees verder
Zeer genoten van de training die voor mij een refresher training is geweest. Toch door de professionele informatie deling heb ik weer het een en ander opgestoken en wakkergeschut aan op gebied van safety.
Revelino Wolff
Consolidated Industries Corporation
Lees verder
Het was duidelijk te volgen en ook de videobeelden waardoor leerrijk en niet te vergeten goede praktijk lessen gehad.
Lucius Wouden
Mitra NV
Lees verder
De opzet is prima, de manier van presenteren is prima. Goederen bij de brand oefening zijn nogal professioneel en er wordt voortdurend gelet op veiligheid.